Specialisaties

Als gediplomeerde pedicure, aangesloten als lid bij ProVoet, heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken.
Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden.

Nagelbeugeltechnieken

Een ingroeiende nagel is een nagel die door de huid het vlees in groeit. Dit geeft meestal een ontstekingsreactie in de hoek waar de nagel in zit. Ingroeiende nagels is een veel voorkomend probleem. Dit probleem openbaart zich meestal aan één (of beide) grote teennagel(s).

Welke nagels komen in aanmerking voor nagelbeugels?
In principe kan iedere vervorming of kromming van de nagelplaat terug worden gebracht tot hun normale “groei” vorm. De diverse beugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen, afhankelijk van de conditie van de klant en de nagel. Nagelbeugeltechniek wordt alleen toegepast door voetverzorgers die zich hierin gespecialiseerd hebben.

Ik werk onder andere met de volgende nagelbeugeltechnieken:

De BS/Spange
De BS/Spange is een bladveervormige strip (witte kunststof). Deze wordt op de nagel aangebracht en door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht/spanning van de strip zal de nagelplaat hierdoor corrigeren.

Na het aanbrengen van de BS/Spange is de cliënt vrijwel onmiddellijk pijnvrij.

Door de spanning/trekkracht van de strip wordt de nagel in de nagelwal omhoog getrokken.

 

Het veertje
Deze veertjes worden rechtstreeks op de nagelplaat aangemeten en aangebracht. Zo’n veertje wordt met kunsthars vastgezet. Deze beugel is bedoeld om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Veertje

De Onyclip
Een derde mogelijkheid is de Onyclip. Dit is een stalen stripje met een witte coating. Dit stripje wordt op maat gemaakt en dan aan beide uiteinden op de nagel geplakt. De stalen strip gaat dan aan de zijkanten de nagel omhoog trekken.

Onyclip

Voor eventuele vragen kunt u altijd contact opnemen.