Specialisaties

Als gediplomeerde pedicure, aangesloten als lid bij ProVoet, heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken.
Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden.

Harsen

Harsen
De meeste vrouwen voelen zich niet prettig met haar op de benen. Met een gladde huid voelt een vrouw zich onder alle omstandigheden zekerder van zichzelf.

Meer dan 80% van de vrouwen doen iets aan overbeharing.

De meest gebruikte methoden zijn: scheren, het gebruik van ontharingscrème of het harsen van de benen.

Het nadeel van scheren is dat de haren stugger en dikker worden. Het gedeelte van de haren die net boven de huid uitkomen wordt afgesneden, waardoor al snel de eerste stoppeltjes weer aangroeien. Door het scheren kan de hoornlaag van de huid stugger aan gaan voelen.

Ontharingscrèmes zijn nogal agressief voor mens en mileu. De haren worden iets verder verwijderd dan bij scheren.

Bij de twee voorgaande methoden verwijdert men alleen dat gedeelte van het haar dat boven de huid uit komt.

Met harsen wordt de hele haar met wortel en al uit de haarfollikel verwijderd, daardoor blijft de haargroei veel langer weg.
Met de teruggroei krijg je geen stoppels maar het zachte puntje van de haar dat door de follikelopening naar buiten komt. Geharste haren blijven zo’n 3 – 8 weken weg nadat ze zijn geharst. In de zomer groeien haren over het algemeen iets sneller dan in de winter.

Hoewel het harsen op zich geen invloed heeft op de groei van bestaand haar, is het een uit de praktijk bekend verschijnsel dat sommige haren – als ze maar vaak en regelmatig worden uitgetrokken – het toch lijken op te geven. Denk daarbij maar eens aan de dames die vroeger hun wenkbrauwen veel en rigoureus hebben geëpileerd.

Tips voor vóór het harsen:

  • De haren dienen 0,5 – 1 cm lang te zijn.
  • Douche niet voor en vlak na het harsen, wacht zeker 2 uur.
  • Gebruik geen vette bodymilk en oliën vanaf 24 vóór het harsen.

Tips voor na het harsen

  • Vermijd te strakke kleding op de huid om ingroeien van haren te voorkomen.
  • Als je aanleg hebt voor ingegroeide haren, pas dan regelmatig een peeling toe op de huid, te beginnen vanaf 24-48 na het harsen.
  • Vermijd tot 48 uur na het harsen: een heet bad, zonnebad, sauna of andere warmte/hitte behandelingen.